Adatvédelmi irányelvek a személyes adatok kezelése vonatkozásában

Adatvédelmi irányelvek a személyes adatok kezelése vonatkozásában

 A Budepest Shooting alapvető kötelezettségének tekinti a személyes adatok védelméhez fűződő jog maradéktalan biztosítását működése körében, -, ezért minden rendelkezésünkre álló eszközzel és minden lehetséges módon  arra törekszünk, hogy az Ön adatait az EU 2016/679 rendeletének („Általános Adatvédelmi Rendelet”) való legteljesebb megfeleléssel, illetve a vonatkozó egyéb jogszabályokkal összhangban kezeljük. Tekintettel arra, hogy az alapulfekvő jogi szabályozás egyik legfőbb célja az átláthatóság biztosítása, a jelen dokumentumban kívánjuk tájékoztatni Önt személyes adatainak gyűjtéséről, használatáról, továbbításáról és nem utolsó sorban védelméről – különös tekintettel azokra az esetekre, amikor Ön termékeink és/vagy szolgáltatásaink folytán kerül kapcsolatba velünk weboldalunkon vagy más egyéb mobilalkalmazáson keresztül. Fenntartjuk a jogot a jelen Adatvédelmi irányelvek meghatározott időszakonként történő aktualizálására és módosítására annak érdekében, hogy az itt rögzített feltételek  mindig a személyes adatok kezelésének  aktuális módját tükrözzék, illetve mindenben megfeleljenek a hatályos jogszabályi kötelezettségeknek. Abban az esetben, ha a jelen rendelkezések valamelyikében fentiek alapján változás állna be, az Adatvédelmi irányelvek módosított verzióját közzétesszük weboldalunkon, és ezért kérjük, időről időre szíveskedjenek tanulmányozni a jelen Adatvédelmi irányelvek aktuális tartalmát.

Kik vagyunk és hogyan tud bennünket elérni?

A Budapest Shooting kereskedelmi név és a hozzá tartozó üzleti formátum működtetője a Reload Shooting Korlátolt Felelősségű Társaság, egy Magyarország joga szerint nyilvántartott gazdasági társaság, melynek székhelye  1113 Budapest, Vágfarkasd utca 10.. szám alatt található, cégjegyzékszáma: 01 09 289971, adószáma:  25802885-2-42 (a továbbiakban: „Budapest Shooting” vagy „mi”). Az adatvédelmi szabályozás értelmében adatkezelő szervezetnek minősülünk, amikor az Ön személyes adatait bármely módon kezeljük. Biztosítjuk afelől, hogy véleményét és észrevételeit szívesen vesszük, és – szükség esetén – örömmel nyújtunk további tájékoztatást az Ön adatainak kezelését érintő valamennyi kérdésben, éppen ezért kérjük, hogy minden ilyen irányú megkeresést intézzen a Budapest Shooting Adatvédelmi tisztviselőjéhez az alábbi e-mail címen: info@budapestshooting.eu. Emellett felveheti velünk a kapcsolatot postai levél ill. futárszolgálati küldemény formájában is a következő címen keresztül: 1065 Budapest Nagymező u. 37-39. – kérjük, a címsorban jelölje meg: a Budapest Shooting adatvédelmi tisztviselője részére.  

Milyen kategóriájú személyes adatokat kezelünk?

Általánosságban az Ön személyes adatait közvetlenül Öntől kérjük be, így azok begyűjtése során Ön képes befolyásolni, hogy milyen típusú információt oszt meg velünk. Példának okáért az alábbi információt kapjuk Öntől:

  • Budapest Shooting weboldalon történő időpontfoglalás során Ön továbbítja nekünk e-mail címét, vezeték- és keresztnevét;
  • Emellett az eMAG felülethez tartozó személyes oldalán (Saját fiók) további információt is megadhat, úgyis mint: becenév, mobiltelefonszám, születési idő, szállítási cím, bankkártyaadatok stb.;
  • Rendelés leadásakor Ön információt ad nekünk magáról a megvásárolni kívánt termékről, szállítási címéről, számlázási adatairól, a kiválasztott fizetési módról, telefonszámáról, stb.

Annak érdekében, hogy az online felhasználói élményt még személyesebbé, ajánlatainkat pedig az Ön preferenciái szerint még egyedibbé tegyük, bizonyos információkat a weboldalunkon tett látogatásai, valamint okostelefonos alkalmazásunk használata során a böngészési és felhasználói magatartásáról is gyűjthetünk és feldolgozhatunk. Kérjük, hogy ennek feltételeivel kapcsolatban bővebb tájékoztatásért olvassa el az adatkezelés célját tárgyaló alábbi fejezetet. Weboldalunkon és okostelefonos alkalmazásunkban tárolhatunk és gyűjthetünk olyan adatokat, amelyeket sütikkel és hasonló technológiákon keresztül dolgozunk fel.   Nem gyűjtünk és semmilyen módon nem kezelünk az Általános Adatvédelmi Rendelet szerint különleges kategóriájúnak minősülő érzékeny adatot. Ezzel összhangban a 18. életévüket az adatszolgáltatás időpontjáig be nem töltött kiskorúak adatait sem gyűjtjük és nem kezeljük.

Mi az adatkezelés célja és jogalapja?

Személyes adatait az alábbi célokból használhatjuk fel:

  1. A Budapest Shooting szolgáltatások nyújtásához az Ön számára

Ez az általános cél magában hordozza a következő felhasználási köröket, amennyiben alkalmazandók:

  • Felhasználói fiók létrehozása és kezelése a Budapest Shooting felületen;
  • Megrendelések feldolgozása, beleértve azok befogadását, átvilágítását, kiszállítását és számlázását is;
  • Megrendelések törlésével vagy bármely egyéb, a megvásárolt áru vagy szolgáltatás megrendelésével kapcsolatos ügyek intézése;
  • Visszárus termékek kezelése a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően;
  • Termékek ellenértékének visszatérítése a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően;
  • Támogató jellegű szolgáltatások biztosítása, ideértve a Budapest Shooting által hirdetett termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos, vagy egy adott megrendelést érintően az Önök által hozzánk intézett kérdések megválaszolását.

Az Ön adatainak fenti célokból történő kezelése és feldolgozása az esetek többségében a Budapest Shooting és Ön között létrejövő szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükséges. Mindezen túl, bizonyos adatok e körben való kezelését jogszabályi rendelkezés írja elő, ideértve az adózás rendjéről és a számvitelről szóló törvényeket is.

  1. Szolgáltatásaink fejlesztéséhez

Azon dolgozunk, hogy Önnek mindig a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást és online vásárlói élményt tudjuk biztosítani. Ehhez többek között szükségünk van az Ön vásárlási szokásairól bizonyos információk gyűjtésére és felhasználására; ezért végzünk közvetlenül, vagy külső partnerek bevonásával piackutatást. Ezeket a tevékenységeket jogos üzleti érdekeinkre alapozva végezzük, ugyanakkor mindig szem előtt tartjuk azt, hogy az Ön alapvető jogai és szabadságai az ilyen tevékenységek során csorbát ne szenvedjenek.

  1. Marketing tevékenységekhez

Szeretnénk Önt folyamatosan tájékoztatni az érdeklődési körébe tartozó termékekkel kapcsolatos aktuális ajánlatainkról és legfrissebb híreinkről. Ennek érdekében –- bizonyos időközönként általános és tematikus tartalmú hírleveleket küldünk Önnek elektronikus csatornáinkon keresztül (e-mailben / SMS-ben / mobil értesítésben / bannerek, felugró üzenetek formájában / stb.), valamint tájékoztatjuk az Ön által korábban vásárolt, illetve megrendelni kívánt termékekhez hasonló vagy azokat kiegészítő termékekről. Szeretnénk továbbá más egyéb kereskedelmi jellegű megkeresést, valamint személyre szabott ajánlatokat megjeleníteni weboldalunkon illetve a mobilalkalmazáson keresztül. Annak érdekében, hogy Önt az érdeklődésére számot tartó információval láthassuk el, felhasználói profilalkotás céljából felhasználhatunk bizonyos adatokat az Ön vásárlási szokásaival (pl. megtekintett termékek / kívánságlistához adott termékek / megvásárolt termékek) kapcsolatban. Minden esetben gondoskodunk róla, hogy az ilyen jellegű adatkezelés és -feldolgozás az Ön jogainak és szabadságainak legteljesebb figyelembe vételével történjen, és szavatoljuk, hogy az adatkezelés során alkalmazott folyamatok és intézkedések Önre nézve semmilyen hátrányos jogkövetkezménnyel nem járnak, az Ön jogait nem korlátozzák, azokat különösebben nem érintik. Marketingkommunikációs tevékenységünket a legtöbb esetben az Ön hozzájárulásával végezzük, melyet a megrendelés leadásával és az „Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket” tartalmú kitöltőbox kipipálásával tud megadni. Bármikor meggondolhatja magát és visszavonhatja hozzájárulását, mégpedig az alábbi módon:

  • a tőlünk kapott üzenetek alsó szekciójában elhelyezett “Szeretnék leiratkozni” című link megnyitásával;
  • vagy a Budapest Shootinggal való kapcsolatfelvétellel a fentiekben rögzített elérhetőségeken keresztül.

Bizonyos marketingtevékenységeinket jogos üzleti érdekeinkre hivatkozással  kereskedelmi működésünk népszerűsítésére és fejlesztésére használjuk. Minden olyan esetben azonban, amikor jogos üzleti érdekeinkre tekintettel Önhöz kapcsolódó információt használunk fel, azt a tőlünk e körben elvárható legnagyobb gondosság tanúsításával és annak legteljesebb garantálásával tesszük, hogy az Ön alapvető jogai és szabadságai ne sérüljenek. Ugyanakkor Ön bármikor kérheti tőlünk a fentebb körülírt módok bármelyikének igénybe vételével, hogy az Ön személyes adatainak marketingcélú kezelését szüntessük meg, mely kérésre a lehető leghamarabb igyekszünk válaszolni.

  1. Jogos üzleti érdekeink védelméhez

Felmerülhetnek olyan helyzetek, amikor saját jogaink és üzleti érdekeink érvényesítése és kereskedelmi tevékenységünk védelme megkívánja bizonyos információk továbbítását. Ilyen helyzetek lehetnek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • védelmi és egyéb óvintézkedések a weboldal és a Budapest Shooting felületet használók biztonságát veszélyeztető kibertámadások ellen:
  • intézkedések az esetleges csalási kísérletek megakadályozására és felderítésére, beleértve az idevágó információk továbbítását az illetékes hatóságok és közhatalmi szervek felé;
  • intézkedések minden további kockázat kezelésére.

Az adatkezelés és -feldolgozás fentiekben körülírt típusaira vonatkozó felhatalmazásunk a saját kereskedelmi tevékenységünk védelmét célzó jogos üzleti érdekünkből adódik, miközben folyamatosan szavatoljuk, hogy az általunk végrehajtott vagy kilátásba helyezett intézkedések figyelembe veszik a saját érdekeink és az Ön alapvető jogai és szabadságai közötti egyensúly és arányosság elvét. Továbbá, az adatkezelést és -feldolgozást bizonyos esetekben jogszabályi kötelezettségeink teljesítésére figyelemmel végezzük, így különösen azért, hogy a hatályos törvények által az adott ügyletre vonatkozóan előírt alapelvek és értékek szavatolásához szükséges.

Milyen időtartamig tároljuk az Ön személyes adatait?

 Főszabály szerint személyes adatait a Budapest Shooting felhasználói fiók meglétének időtartamáig tároljuk. Ettől függetlenül Ön bármikor kérheti tőlünk bizonyos adatainak törlését vagy a felhasználói fiók megszüntetését, mely kérésre kivétel nélkül válaszolunk azzal, hogy közben bizonyos adatokra vonatkozóan biztosítjuk az – akár a felhasználói fiók megszüntetését követően is fennálló – törvényi őrzési-tárolási követelménynek való megfelelést. Amennyiben Ön nem rendelkezik Budapest Shooting fiókkal, főszabály szerint minden megrendeléssel kapcsolatos információt kötelesek vagyunk a megrendelés teljesítésétől számított 3 [három] év időtartamig tárolni. A fent írtakhoz hasonlóan előfordulhat, hogy a hatályos törvényi őrzési-tárolási követelményeknek megfelelően bizonyos adatokra vonatkozóan kötelesek vagyunk a hároméves időtartamot meghaladóan is biztosítani az adatok tárolását.

Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait?

Bizonyos esetekben az alábbi megosztási körökbe tartozó feleknek továbbítjuk az Ön személyes adatait, illetve ezeknek adunk hozzáférést bizonyos személyes adataihoz:

  • piackutatási szolgáltatást végző partnereinknek;
  • futárszolgálati, gyorspostai kézbesítéssel foglalkozó beszállítóinknak;
  • a Budapest Shooting-éval azonos cégcsoportba tartozó vállalatoknak;

Jogszabályban előírt kötelezettségünk teljesítése, illetve jogos gazdasági érdekeink védelme érdekében, bizonyos személyes adatokat kiadunk közhatalmi szerveknek. Teljes körűen szavatoljuk, hogy harmadik félként azonosított magánjogi szervezet kizárólag az adatvédelelemre, információbiztonságra és titoktartásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések legteljesebb betartásával, az ilyen szervezettel kötött megállapodásban rögzített szerződéses terjedelemben férhet hozzá az Ön adataihoz.

Melyik országokba továbbítjuk az Ön személyes adatait?

Személyes adatait jelenleg Magyarország területén tároljuk és kezeljük. Felmerülhet olyan eset, amikor az Ön személyes adatait Magyarország területén kívüli székhellyel rendelkező szervezetnek továbbítjuk. Ezek a szervezetek lehetnek az Európai Unión belüliek és azon kívüliek egyaránt, ide értve azokat az országokat is, ahol az Európai Bizottság megfontolásai szerint a személyes adatok Európai Unióéval legalább megegyező szintű védelme nem biztosított. Minden esetben megtesszük azokat a lépéseket és óvintézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az Ön adatvédelemhez és információszabadsághoz fűződő jogainak védelmében garantálható legyen a nemzetközi adatközlésben érintett személyes adatok biztonsága. A szolgáltatók és más harmadik személyek felé történő adatközlés biztonságát minden esetben szerződéses kötelezettségek védenek, illetve – ahol szükséges – további biztosítékok szavatolják, úgyis mint az Európai Bizottság által a személyes adatok harmadik országokba irányuló továbbítására vonatkozó általános szerződési feltételekről kiadott határozatának rendelkezései, valamint az olyan tanúsítványrendszerek mint például a Privacy Shield, a személyes adatoknak az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti továbbítását védő biztonsági pajzs. A fenti elérhetőségeken keresztül bármikor felveheti velünk a kapcsolatot, amennyiben további kérdése lenne azokról az országokról, ahova az Ön adatait továbbítjuk, vagy azokról a biztonsági intézkedésekről és biztosítékokról, amelyeket az ilyen adattovábbítások kapcsán alkalmazunk.

Hogy védjük az Ön személyes adatainak biztonságát?

Vállaljuk, hogy a személyes adatok biztonságát az iparági normáknak megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések foganatosításával teljes körűen szavatoljuk. Személyes adatait biztonságos szervereken tartjuk, a legmodernebb technológiát alkalmazó titkosítási algoritmusok és tárhelybővítési mechanizmusok használatával. Fizetésekhez a Borgun és a PayPal fizetéstámogató szolgáltatásait használjuk. Minden fizetéssel kapcsolatos információ SSL technológiával biztosított titkosítást kap. Felhívjuk kedves figyelmét, hogy – az Ön személyes adatainak védelmére irányuló minden igyekezetünk ellenére – a világhálón általában és más nyilvános hálózatokon továbbított információ biztonsága sosem tekinthető teljesnek, így előfordulhat, hogy az ilyen adatokat illetéktelen harmadik személyek lehalásszák és felhasználják. A nem a mi ellenőrzésünk alá tartozó rendszerek sebezhetőségéért és sérülékenységéért nem vállalunk felelősséget.

Milyen jogok illetik meg Önt?

Az Általános Adatvédelmi Rendelet számos joggal ruházza fel Önt a személyes adatok vonatkozásában. Kérheti az adataihoz való hozzáférést, a nyilvántartásunkban tévesen szereplő adatok helyesbítését, illetve tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Joga van ahhoz is, hogy panaszt, ellenvetést tegyen a hatáskörrel rendelkező felügyeleti hatóságnál, vagy keresetet intézzen az illetékes bírósághoz. Helyzettől függően Önnek jogában áll személyes adatainak törlését követelni, az adatkezelés korlátozását, ill. adatainak zárolását, valamint az adatok hordozhatóságának biztosítását kérni. A fenti jogokkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért olvassa át az alábbi táblázatot. Jogainak érvényesítéséhez a fenti elérhetőségeken keresztül tud velünk kapcsolatba lépni. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő pontokat, amennyiben jogait szeretné érvényesíteni:  

Azonosítás Valamennyi, személyes adatokat tartalmazó nyilvántartás bizalmasságát szigorúan vesszük, ezért kérjük, hogy az ilyen nyilvántartásokra vonatkozó kérését a Budapest Shooting fiókhoz tartozó vagy a megrendelés során használt e-mail címéről küldje meg nekünk.

Amennyiben más e-mail címet használ, úgy fenntartjuk a jogot arra, hogy személyazonosságát egy további kérdéssorból álló azonosítási eljárás keretében ellenőrizzük.

Díjak Személyes adataihoz fűződő jogainak gyakorlásával kapcsolatban nem számítunk fel díjat, kivéve, ha az adatközlésre vagy hozzáférésre vonatkozó kérése alaptalan, fölöslegesen ismétlődő, aránytalan vagy túlzó, mely esetben az adatszolgáltatást vagy az adatokhoz való hozzáférést méltányos díj ellenében biztosítjuk.

Esetleges díjfizetési igényünkről minden esetben előzetesen, a kérés feldolgozása előtt értesítjük.

Válaszadási határidő Minden érvényes igényre legfeljebb egy hónapon belül válaszolunk, kivéve, ha a kérésben megfogalmazott igény kifejezetten bonyolult vagy ha egyszerre több kérést küldött, mely esetben válaszunkat legfeljebb három hónapon belül megküldjük Önnek.

Amennyiben egy hónapnál hosszabb időre van szükségünk kérése feldolgozásához, azt mindenképpen jelezzük Önnek. Ennek keretében előfordulhat, hogy kérésének minél pontosabb megválaszolása érdekében bővebb tájékoztatást kérünk be Öntől arra vonatkozóan, hogy milyen adatokra vagy dokumentumokra van szüksége, és mivel kapcsolatban merültek fel aggályai, ha vannak ilyenek. Így gyorsabban tudunk Önnek segíteni és a válaszadáshoz szükséges idő is rövidül.

Harmadik fél joga Nem vagyunk kötelesek kérésének megválaszolására, ha a kérésben megfogalmazott igény teljesítése más adatvédelmi alany, ill. harmadik fél jogának vagy szabadságának megsértését vonná maga után.
Hozzáféréshez való jog Kérheti tőlünk, hogy:

erősítsük meg , amennyiben személyes adatának kezelése történik nálunk;

biztosítsunk másolati példányt az adatkezelés tárgyát képező személyes adatokhoz; nyújtsunk további tájékoztatást személyes adataira vonatkozóan, így különösen arra vonatkozóan, hogy milyen adatokkal rendelkezünk, az adatkezelés céljairól, kivel osztjuk meg ezeket az adatokat, illetve, hogy továbbítjuk-e ezeket az adatokat külföldre továbbá, hogy milyen módon védjük ezeket az adatokat, meddig tároljuk ezeket az adatokat, milyen jogokat élvez Ön ezekkel az adatokkal kapcsolatban, milyen módon és formában tud panaszt tenni, és végül, hogy honnan szereztük meg az Ön adatait, amennyiben az erre vonatkozó tájékoztatást a jelen pont szerinti értesítést megelőzően még nem bocsátottuk az Ön rendelkezésére.

Helyesbítéshez való jog Kérheti, hogy helyesbítsük ill. egészítsük ki az Önre vonatkozó pontatlan vagy hiányos személyes adatokat. A tévesen szereplő adat helyesbítése előtt megvizsgálhatjuk az érintett adatok valóságosságát, illetve pontosságát.
Törléshez, elfeledtetéshez való jog Személyes adatának törlését kérheti, de kizárólag abban az esetben, ha az érintett adat már nem szükséges az annak begyűjtésekor megfogalmazott adatkezelési célok teljesítéséhez;

vagy, ha Ön visszavonta hozzájárulását (amennyiben az adatkezelés kizárólag hozzájáruláson alapul); vagy, ha Ön tiltakozáshoz való jogát gyakorolja;

vagy, ha az érintett személyes adatot jogtalanul kezelték;

vagy, ha az érintett adat törlését jogszabályi kötelezettség írja elő.

Személyes adatának törlésére irányuló kérését nem vagyunk kötelesek teljesíteni, ha személyes adatának kezelése az alábbi okokból szükséges és indokolt:

uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettségnek való megfelelés miatt;

vagy jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében.

Fentieken túl felmerülhet egyéb olyan körülmény is, amikor személyes adatának törlésére irányuló kérését nem vagyunk kötelesek teljesíteni, elsősorban azonban a felsorolt esetekben tagadhatjuk meg erre irányuló kérését.

Felhívjuk arra a figyelmét, hogy a jelen pont szerinti törlési jog gyakorlása előtt, hogy az adattörlési eljárás és a Budapest Shooting fiók – annak valamennyi adatával és dokumentumának törlésével együtt járó – megszüntetése vissza nem fordítható, végleges folyamat.

Adatkezelés korlátozására irányuló jog (zárolási jog) Kérheti, hogy személyes adatainak kezelését korlátozzuk (ti. adatait zároljuk), ám kizárólag ha az alábbiak valamelyike teljesül:

ha Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ennek ellenőrzéséhez szükséges időtartamra;

vagy, ha az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését;

vagy, ha az érintett adat már nem szükséges az annak begyűjtésekor megfogalmazott adatkezelési célok teljesítéséhez, de annak törlését bizonyos jogi igények előterjesztése, érvényesítése, vagy védelme kizárja;

vagy, ha tiltakozáshoz való jogával élt, és a mi eljárásunk jogszerűségének vizsgálata még nem zárult le.

Zárolási jog gyakorlása esetén személyes adatát továbbra is jogosultak vagyunk használni, amennyiben:

az erre vonatkozó hozzájárulást megkaptuk Öntől; vagy, ha az érintett adat használata (megléte) bizonyos jog vagy jogos érdek bíróság előtti érvényesítése érdekében szükséges;

vagy ha az érintett adat használata (megléte) egy másik természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében szükséges. ha az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését;

vagy, ha az érintett adat már nem szükséges az annak begyűjtésekor megfogalmazott adatkezelési célok teljesítéséhez, de annak törlését bizonyos jogi igények előterjesztése, érvényesítése, vagy védelme kizárja;

vagy, ha tiltakozáshoz való jogával élt, és a mi eljárásunk jogszerűségének vizsgálata még nem zárult le.

Zárolási jog gyakorlása esetén személyes adatát továbbra is jogosultak vagyunk használni, amennyiben: az erre vonatkozó hozzájárulást megkaptuk Öntől;

vagy, ha az érintett adat használata (megléte) bizonyos jog vagy jogos érdek bíróság előtti érvényesítése érdekében szükséges;

vagy ha az érintett adat használata (megléte) egy másik természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében szükséges. ·

Adatok szállíthatóságának biztosítása (adathordozhatósághoz való jog) Kérheti tőlünk, hogy személyes adatát tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban bocsássuk az Ön rendelkezésére, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, ha az adatkezelés kizárólag az Ön hozzájárulásával történik és az Ön által kötött megállapodásban rögzített szerződéses felhatalmazáson alapul; és az adatkezelés automatizált módon történik.
Tiltakozáshoz való jog Az Ön saját helyzetével kapcsolatos okból bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, amennyiben úgy ítéli meg, hogy alapvető jogai és szabadságai üzleti érdekeinkkel szemben ezt kívánják meg.

Bármikor, indokolás nélkül tiltakozhat személyes adatainak direktmarketing-célú kezelése ellen is (ideértve a felhasználói profilalkotást is), amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik, mely esetben az adatkezelést a lehető leggyorsabban megszüntetjük.

Automatizált folyamatok végrehajtása Mint adatkezelési alany, kérheti, hogy mentesítsük a kizárólag automatizált folyamatokkal meghozott döntések hatálya alól, de csakis abban az esetben, ha az ilyen folyamatban meghozott döntés Önre nézve joghatással járna;

vagy ha Önt hasonlóan jelentős mértékben érintené. A jelen pont szerinti jog nem érvényesíthető, ha az automatizált döntéshozatal eredményeként meghozott döntés:

az Önnel kötendő szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges;

vagy, ha meghozatalát olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít;

vagy ha az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Panasztételhez való jog Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen személyes adatainak kezelésére vonatkozóan.

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság az alábbi címen érhető el:

A Személyes Adatok Kezelésében illetékes Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Magyarország, 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, Telefonszám: +36 (1) 391-1400 E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az Önt jogszabály által megillető, felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog sérelme nélkül arra kérjük, hogy először velünk vegye fel a kapcsolatot, és mi garantáljuk, hogy mindent megteszünk majd sérelme békés rendezése érdekében.

 Ismét fel szeretnénk hívni a figyelmét arra, hogy bármikor kapcsolatba léphet a Budapest Shooting adatvédelmi tisztviselőjével választása szerint a megadott  értesítési címek bármelyikére küldött megkeresés formájában: e-mailben az alábbi címreinfo@budapestshooting.eu vagy postai úton vagy futárszolgálattal az alábbi levelezési címre: 1065 Budapest Nagymező u. 37-39. kérjük, hogy a címsorban jelölje mega Budapest Shooting adatvédelmi tisztviselője részére.

Cookiek (sütik) felhasználási politikája és hasonló technológiák

  1. Cookiek (sütik) felhasználási politikája és hasonló technológiák

Ez a politika a Reload Shooting Korlátolt Felelősségű Társaság, (a következőkben Budapest Shooting) által működtetett weboldalakon és applikációkban használt sütikre és esetenként hasonló technológiákra vonatkozik.

A sütik következő céllal vannak használva:

  • a weboldal működése érdekébe,
  • a weboldal látogatóinak viselkedési felülvizsgálata érdekébe,
  • reklámozási céllal.

Ezt a politikát kiteljesíti az Budapest Shooting személyes adatok védelmére vonatkozó általános szabályai (Adatvédelmi irányelvek), illetve a weboldal Használati feltételei (Általános Felhasználási Feltételek), amelyeket, kérjük, olvasson el, mivel további hasznos információkat foglalnak magukba, beleértve a Budapest Shooting felelősségét a személyes adatok biztonságát illetően, az adatok Budapest Shooting általi feldolgozásának összes célját, az ön jogait, illetve a kivételeket és ennek korlátait is, stb.

A személyes adatok megfelelő megvédése fontos célkitűzése a Budapest Shootingnak. Azt szeretnénk, hogy minél tisztábbak és nyíltabbak legyünk, ami a Budapest Shooting e témában való hozzáállását illeti. Bármilyen kérdés vetődik fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@budapestshooting.eu email címen.

 

  1. Mik azok a sütik? 

A sütik olyan rövid szöveges, betűkből és számokból álló fájlok, amelyeket a felhasználó által felkeresett honlapok töltenek le a számítógép, mobil készülék vagy más berendezés böngészőjére, amelyről az internetet használják. A süti a felhasználó terminálja által a Budapest Shooting szervere vagy egy harmadik fél szervere felé elküldött kérése alapján telepítődik.

 

  1. Mire használhatók a Sütik?

Leginkább ezek a fájlok teszik lehetővé a felhasználó termináljának a felismerését és a tartalom egy releváns módon való bemutatását, a felhasználó tetszésére igazítva. A Sütik egy kellemes navigációt biztosítanak a felhasználó számára, illetve elősegítik a Budapest Shooting azon törekvéseit, hogy gördülékenyebb, alkalmazkodott szolgáltatásokat tudjon nyújtani a felhasználóknak, pl.- online adatvédelem terén való igények, bevásárlókosár vagy lényeges reklám. Ugyanakkor aggregát anonim statisztikák előkészítésében is használjuk, amely segít bennünket megérteni hogyan részesül egy felhasználó az internet weboldalainkban, ez által javíthatunk ezek szerkezetén és tartalmán a felhasználó személyes azonosítása nélkül.

 

  1. Milyen Sütiket használunk?

Két féle Sütiket használunk: használatonkénti sütik és fix sütik. A használatonkénti sütik olyan ideiglenes fájlok, amelyek a felhasználó termináljában maradnak a szesszió befejezéséig vagy az applikáció lezárásáig. A fix sütik a Sütik paraméterei által meghatározott periódusig maradnak a felhasználó terminálján vagy amíg a felhasználó manuálisan nem törli őket.

 

  1. Hogyan használja ez a weboldal a sütiket?

Erre a weboldalra való látogatás során a következő süti típusok alkalmazhatóak:

  • Kimondottan a weboldal működéséhez szükséges Sütik
  • Elemző Sütik
  • Reklámhoz szükséges Sütik

Kimondottan a weboldal működéséhez szükséges Sütik és/vagy technológiák a weboldal megfelelően való működéséhez lényegesek, az Ön készülékére, a weboldalra való belépés pillanatában vagy adott esetben a weboldalon végzett tevékenység során állítódnak be. Beállíthatja a böngészőjét, hogy blokkolja a sütiket, viszont ebben az esetben a weboldal bizonyos részei nem fognak helyesen működni.

A többi Süti típusnak a szerepe a 11. pontban van leírva.

 

  1. A Sütik vagy a hasonló technológiák tartalmaznak személyes adatokat?

Magában a Sütik vagy a hasonló technológiák nem kérnek le személyes jellegű információkat használatuk érdekében és legtöbbször nem is azonosítják személyesen az internet felhasználókat. Vannak viszont helyzetek, amikor a Sütik használata során személyes adatok gyűjthetők össze annak érdekében, hogy a felhasználó számára bizonyos funkcionalitásokat megkönnyítsenek, vagy a felhasználó preferenciáihoz alkalmazkodva egy jobb felhasználást biztosítsanak. Ilyen adatok oly módon vannak titkosítva, mely lehetetlenné teszi az illetéktelen személyek az adatokhoz való hozzáférését.

Melyek a hasonló technológiák?

Vannak más technológiák is, melyek ugyanolyan céllal vannak felhasználva, mint a Sütik.

Budapest Shooting a Local Storage-t használja hasonló technológiaként.

 

  1. Sütik blokkolása

Abban az esetben, ha szeretné blokkolni a sütiket, a weboldal bizonyos funkcionalitásai leállnak, ez pedig a weboldalunk felhasználásában bizonyos működési zavarokhoz vagy hibákhoz fog vezetni. Például a sütik blokkolása meggátolja abban, hogy:

  • online vásároljon
  • bejelentkezzen a saját fiókjába

Abban az esetben, ha egyetért ezekkel a korlátozásokkal és szeretné blokkolni a sütiket, akkor kövesse az alábbi utasításokat:

Legtöbb böngésző alapértelmezés szerint úgy van beállítva, hogy elfogadja a sütiket, viszont Önnek lehetősége van megváltoztatni a beállításokat annak érdekébe, hogy blokkoljon pár vagy az összes sütiket.

Válassza ki az Ön böngészőjét az alábbi listából a megfelelő utasítások megjelenítése érdekében, amelyeket a böngésző megnyitása után kell elvégeznie.

Microsoft Internet Explorer 9 (Windows 7 operációs rendszer)

  • klikkeljen a Beállítások ikonra (fent jobb oldal)
  • klikkeljen az Internet Opciók-ra
  • klikkeljen az Adatvédelemremajd válassza ki az opciókat
  • klikkeljen az Alkalmazásra, majd az OK-ra a kedvenc beállítások mentéséhez

Google Chrome

  • klikkeljen a kulcs ikonra és válassza ki a listából az Opciókat
  • klikkeljen a „Speciális beállítások” lapra
  • klikkeljen a tartalomra vonatkozó Beállításokra az Adatvédelem részlegből.
  • válassza ki a kívánt beállításokat
  • klikkeljen az X-re ahhoz, hogy bezárja

Safari

  • válassza ki a Beállításokat
  • klikkeljen az adatvédelmi panelre
  • válassza ki a kívánt beállításokat
  • klikkeljen az X-re ahhoz, hogy bezárja

Mozilla Firefox

  • válassza ki a fő táblázatból az Eszközöket, majd az Opciókat
  • klikkeljen az Adatvédelemre
  • válassza ki a kívánt beállításokat
  • klikkeljen az OK-ra ahhoz, hogy bezárja

A fent megadott linkek nem képezik a Budapest Shooting weboldal tulajdonát és a Budapest Shooting nem felel ezek tartalmáért.

 

  1. Kedvelt beállítások adminisztrálása a Sütik beállításával kapcsolatosan

Általában a weboldalakra való belépéshez használt applikáció alapértelmezés szerint megengedi a Sütik és/vagy hasonló technológiák terminálra való mentését. Ezeket a beállításokat meglehet változtatni olyan módon, hogy a Sütik automatikus adminisztrálását a böngésző blokkolja vagy a minden alkalommal értesüljön a felhasználó, amikor a Sütik a termináljára kerülnek küldésre. Hasznos információk a Sütik adminisztrálási lehetőségeivel és módjaival kapcsolatosan az applikáció (böngésző) beállítási részén találhatók. A Sütik használatának korlátozása befolyásolhatja a weboldal bizonyos funkcionalitásainak működését.

 

  1. Miért fontosak a Sütik és/vagy hasonló technológiák az Internet számára?

A Sütik és/vagy hasonló technológiák egy központi pontot jelentenek az Internet hatékony működését illetően, egy barátságos böngészési tapasztalat létrehozásában segít, amely mindegyik felhasználó tetszése és érdekei szerint alkalmazkodik. A Sütik letiltása vagy kikapcsolása eredményeként bizonyos weboldalak vagy azok részei használhatatlanná válhatnak.

A Sütik kikapcsolása nem azt jelenti, hogy a törvény tiszteletben tartásával már nem fog online reklámokat kapni – hanem csak azt, hogy a készüléke már nem tartja számon a kedvelt beállításait és érdekeit, amelyeket a böngészési magatartása által nyilvánított ki. Példák a Sütik fontos felhasználására (amelyek nem szükségeltetik egy felhasználó egy fiók általi bejelentkezését):

  • Felhasználó kedvenc beállításai szerint alkalmazkodott tartalom és szolgáltatások – termék és szolgáltatás kategóriák.
  • Felhasználó érdekeihez alkalmazkodott ajánlatok
  • Jelszavak megjegyzése
  • A gyerekvédelmi szűrők megjegyzése, amit az Internet tartalmat illeti (family mode opciók, safe search funkciók).
  • Reklámok lejátszási gyakoriságának korlátozása – egy weboldalon egy felhasználónak egy bizonyos reklám megjelenítési számának a korlátozása.
  • Lényeges reklám szolgáltatása egy felhasználó számára.
  • Elemzési-tulajdonságok felmérése, optimalizálása és adaptációja – mint például egy weboldalon egy bizonyos böngészési forgalmi szint jóváhagyása, milyen típusú tartalom kerül megtekintésre, illetve az a mód, amely által a felhasználó elér egy weboldalra (pl.: keresők által, közvetlenül, más weboldalakról stb.). A weboldalak ezeket az elemzőket a használatukra nézve lefuttatják annak érdekébe, hogy szolgáltatásaikat a felhasználó javára adaptálják.

 

  1. Biztonság és adatvédelemmel kapcsolatos nézőpontok

Általában a böngészőknek be vannak építve adatvédelmi beállításai, amelyek különböző Süti-elfogadási szinteket szolgáltatnak, ezek érvényességi időszakát és automatikus törlést, miután a felhasználó meglátogatott egy bizonyos weboldalt.

Más biztonsági tényezők a Sütiket illetően:

  • A böngésző beállításainak testre szabása ami a sütiket illeti, annak érdekébe, hogy Önnek egy kényelmes süti-felhasználási szintet nyújtson.
  • Ha Ön az egyedüli személy, aki a számítógépet használja, ha akarja, hosszabb időszakokat is beállíthat a korábbi böngészések és a bejelentkezési személyes adatok tárolására.
  • Ha többen hozzáférhetnek a számítógépéhez, beállíthatja a böngészőt úgy, hogy a böngésző mindegyik lezárása után az személyes adatok törlődjenek. Ez a Sütiket küldő weboldalakra való belépés és a böngészési szesszió lezárásánál minden információ törlése egyik változata.

 

  1. További hasznok linkek és információk

Ha több információt szeretne megtudni a Sütikkel, illetve azok használatával kapcsolatosan, akkor a következő linkeket ajánljuk figyelmébe:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies